ÖrÜmcek Şal
1. İstenilen genişliğe göre zincir çekilir.
2. Sona gelince ilmek tığ yardımıyla uzatılır.
3. Elinize doladığınız ipten uzatılan ilmek kadar bir pay bırakılıp daha önce uzatılan ilmeğin içinden geçirilir. Aynı uzunlukta olmaları gerekir iplerin. Kaymaması için dibinden değil ucundan sol baş parmakla tutulur.
4. Yine elinize doladığınız ip tığla uzatmadan alınır . bu kez daha önce uzatılan ilmekten değil 3. islem sonucundaki uzayan bölünüm içinden geçirilir.Sonuçta tığınızda 2 ilmek olacak.
5. Bu iki ilmek de tek seferde çekilir.
6. Bu işlemi 2 defa yaptıktan sonra zincire gerekli mesafeyi bırakarak batılır.
7. Bundan sonra da hep aynı işlemle örmeye devam edilir. Yalnız her kenar dönüşünde tarif edilen işlem 3 kere yapılır ki kenar zincirleri çekilirken örümcekler zincire tutturulabilsin.
8. Daha sonraki sıralarda ikişer defa aynı işlem yapılıp daha önceki ikili motifin ortasına batılır, tek seferde çekilir.
9. İstediğiniz büyüklükte ördükten sonra kenarlara zincir çekilir ve ara ara kenarlarda bulunan ikili motifin ortasına batırılır.

BASİT FULAR VE ŞAL YAPILIŞI

Tiftik yünle yaklaşık 40 ilmekle başlanır. Daha kalın bir iple dilediğiniz genişliğe göre 24-30 arası ilmekle başlanabilir. İstenilen genişliğe bağlı tabi.Gevşek ve dökümlü durması için 7 numara şiş kullandım. İlk iki sırayı normal lastik ördüm. Diğer sıralarda her iki kenarda 2 ilmek lastik örmeye devam ederken ortada kalan ilmekleri bir arttırıp bir kestim. Dilediğiniz uzunlukta yapabilirsiniz yalnız bitirmeden önce yine 2 sıra normal lastik örmeyi unutmayın. Dikdörtgen şallarda da çok hoş oluyor. Özellikle de simli ya da pullu bir ipi kullanacağınız iple
karıştırdığınızda......

SELANİK ÖRGÜSÜ

1. sıra: 1 ilmeği ters örün,yanındaki ilmeği örmeden tersten alın ve ipliği şişe bir kez dolayın. Sıra sonua dek bu şekilde devam edin.
2. sıra: Önceki sırada ters ördüğünüz ilmeği örmeden alın ve ipliği şişe bir kez dolayın, örmeden aldığınız ve dolama yaptığınız ilmekleri birlikte ters örün.
Örgü sonuna dek bu iki sırayı tekrarlayın.

Pirinç Örgüsü:
1. sıra: 1 ilmeği yüz 1 ilmeği ters örerek sıra sonuna dek gidin.
2. ve sonraki sıralarda: Yüz ilmekleri ters, ters ilmekleri yüz örün.

Çift Pirinç Örgüsü:
1. sıra: 2 ilmeği yüz, 2 ilmeği ters örerek sıra sonuna kadar devam edin.
2. ve sonraki sıralarda: Yüz ilmekleri ters, ters ilmekleri yüz örün.

0 Response to " "

Yorum Gönder

Powered by Blogger
Pasta Tarifleri